En puck som används i sporten ska vara svart för att det ska vara lätt att se den på isen. Den är gjord av ett gummimaterial och ska vara just över 7 centimeter i diameter samt cirka 2,5 centimeter i tjocklek. Vikten på pucken ska vara mellan 150-170 gram vilket gör att den lätt kan flyga vid hårdare skott. Till skillnad från andra bollar som används i sporter måste pucken vara helt platt på båda sidor för att lätt kunna glida över isen.

Ishockeyklubban

Klubban är självklart den viktigaste saken som behövs när du ska spela ishockey. Men att hitta den rätta klubban för dig är inte alltid det lättaste. Klubban måste vara rätt längd, ha rätt flexibilitet och passa den position du spelar. Det brukar sägas att klubbans längd ska nå din haka när du har skridskor på dig och din näsa om du mäter utan skridskor.

Vilken flex du bör ha på klubban brukar bero på hur erfaren du är som hockeyspelare. Ju högre flex desto styvare är klubban vilket i sin tur betyder hårdare skott. Flexibiliteten och styvheten avgör hur mycket styrka du kan få in i ett skott. Om du aldrig har spelat hockey förut brukar det rekommenderas att du som är vuxen skaffar en klubba med 85 flex och om du räknas som ett barn rekommenderas det att du använder en klubba med 40-50 flex.

Förutom att klubban måste ha rätt längd och flex för dig finns det olika klubbor beroende på vilken position du spelar. Målvakter till exempel har många gånger en kortare klubba och de som spelar offensivt gärna har en längre klubba för att lättare kunna ta pucken från andra spelare.