Hockey är en sport som länge intresserat människor i olika åldrar. I Sverige är den mycket uppskattad, men även i USA och Kanada, såväl som på andra platser i världen. När du ska gå på hockeymatch finns det några saker som du bör tänka på för att eventet ska bli så trevligt som möjligt.

Som de flesta redan vet är hockey en vintersport. Sporten utförs på is, i en ishall, och med både snö och minusgrader på ut- och insidan. Därför är det viktigt att du har en varm vinterjacka för dam eller herr och att du har både mössa och vantar. Med en vinterjacka minskar du risken för att frysa och kan titta på matchen i lugn och ro.

Rätt klädsel för hockeymatchen

Om det inte är du som ska spela själva matchen behöver du egentligen bara tänka att du ska klä dig varmt, men det kan också vara bra att tänka lager på lager. När du står och hejar på ditt favoritlag är risken stor att du blir både varm och svettig. Välj därför kläder som både andas och håller värmen, t.ex. ull, och som består av flera lager så att du enkelt kan ta av och på beroende på hur varm eller kall du känner dig.