Det är mindre än 100 dagar till SHL-säsongen 22/23 startar och lagen är mitt uppe i sin försäsongsträning. Det innebär många tuffa träningspass som ska göra kroppen redo att orka en lång säsong med förhoppningsvis ett långt slutspel och i slutändan en guldmedalj runt halsen. Själva försäsongen är väldigt viktig, men den är nog inte särskilt rolig alla gånger. Visst är det skönt att känna att man blir starkare och uthålligare, men att lyfta hantlar och springa är ju inte lika kul som att spela viktiga hockeymatcher. Hur ser det då ut inför säsongen? Vilka lag kommer ligga i toppen och vad ska man egentligen ha för förväntningar?

Topplagen känns svagare

Oavsett hur mycket tid man lägger på träningen på löpning och i gymmet så är det till slut ofta spelarmaterial och inställning som avgör hur långt man tar sig under en säsong. Visst måste man vara stark och att då köpa in bra Hantlar till klubbens gym är av yttersta vikt (bokstavligt talat). Med hantlar kan man stärka stora delar av kroppen och man kan dessutom enkelt ta dem med ut om det är fint väder. För att återgå till topplagen från förra säsongen så har vinnarna Färjestad, tvåan Luleå och lagen som blev utslagna i semifinal, Rögle och Frölunda samtliga tappat många bra spelare som blir tuffa att ersätta. Några exempel på det är att Färjestad tappar två viktiga centrar i form av Gustav Rydahl och Jacob de la Rose. Linus Omark som långa stunder bar Luleå på sina axlar lämnar klubben. Den storväxta forwarden Elmer Söderblom i Frölunda, som garanterat arbetat hårt med hantlar för att bli så pass stark provar lyckan i NHL. Rögle tappar sin interna poängligavinnare Leon Bristedt till Schweiz och klubben har ännu inte imponerat i den så kallade silly season. Det är trots allt en bit kvar till säsongsstart så fortfarande kan mycket hända.

Flippar

Kan vi vänta oss några positiva överraskningar till kommande säsong då? Det blir alltid något eller några lag som sticker ut positivt och ett sådant lag kommande säsong skulle kunna vara Linköping som har gjort en del spännande värvningar. På backsidan har Oskar Fantenberg och Linus Hultström tagit plats och bland forwards har exempelvis skarpskytten Ty Rattie värvats från Timrå. Just Timrå har också goda möjligheter att bli en positiv överraskning. Jobbar de på bra med sina hantlar i gymmet under försäsongen så kommer garanterat hemvändarna Anton Wedin, Anton Lander och Emil Pettersson bli viktiga injektioner som stärker truppen ordentligt.

Flopp

Det kommer alltid finnas lag som inte motsvarar förväntningarna och floppar. I det här fallet kanske inte Malmö har så höga förväntningar, men lagets värvningar hittills är inget som skrämmer slag på motståndarna. Dock är det på isen som det avgörs, men just nu är det mycket som tyder på att Malmö får slåss för att inte hamna på någon av de två sista platserna som innebär kval för att stanna kvar i SHL. Oavsett blir det en spännande säsong att se fram emot.