Håkan Loob föddes i Släte, vilket är en tätort som ligger på Gotland, år 1960. Han är en före detta professionell ishockeyspelare och har varit VD och sportchef i Färjestad FK mellan 2008 och 2017. Loob anses vara en av Sveriges mest framgångsrika hockeyspelare och är den enda svenska spelaren som gjort minst 50 mål under en säsong i NHL. Loob tog också rekordet för flest poäng och mål i Elitserien under en säsong. Han innehar dessutom rekordet för flest antal mål totalt i Elitserien, 305 mål på 461 matcher. Med över 550 poäng ligger han dessutom på femte plats över listan med flest antal mest poäng i Elitserien.

Loob började spela hockey redan som 5-åring på en bana som fanns nära barndomshemmet. Förutom hockeyn sysslade han även med andra sporter, som handboll, tennis, segling och fotboll fram tills han var 15 år. Han debuterade som hockeyspelare i IK Graip som 15-åring och bestämde sig för att fortsätta med sporten under gymnasiet. Han flyttade till Karlskrona och spelade under den tiden i den näst högsta serien. Han hoppade dock av gymnasiet under sista året och vid 19-årsåldern värvades han till Färjestad. Ett par år senare fick han uppleva sin första stora vinst när Färjestad tog hem SM-guldet år 1981.

1983 började han spela för det kanadensiska laget Calgary Flames i NHL där han stannade kvar i drygt 6 år innan han reste tillbaka till Sverige och fortsatte att spela för Färjestad. Under sin tid i Kanada hade Loob bestämt i förväg vilket år som skulle bli hans sista, både i NHL och Elitserien. Han spelade sin sista match för Färjestad 1996 och fick sedan sitt tröjnummer upphängt i taket. Det innebär att ingen annan spelare får använda samma tröjnummer i klubben. Han fortsatte att jobba med klubben som VG och sportchef men meddelade att han skulle sluta efter säsongen 2016/2017.

Under hela sin karriär har Håkan Loob varit med och vunnit SM-guld, VM-guld, OS-guld och under tiden hos Calgary Flames var han med och vann Stanley Cup. Han blev även tilldelad Guldhjälmen och Guldpucken under sin karriär. Han blev utsedd till århundradets idrottsman 2009 vid Gotlands idrottsförbund 100-årsjubileum. 2012 fick han dessutom en plats i den svenska Hockey Hall of Fame. Kort sagt har han vunnit nästan allt möjligt som finnas att vinna inom ishockeyn.