Precis som i alla andra sporter är det möjligt att bli skadad när du spelar ishockey. Vissa skador är dock lite vanligare än andra, till exempel huvudskador och tandskador. Trots att du har på dig skyddsutrustning kan den inte skydda dig till 100 %.

Tandskador kan uppstå i samband med en puck som flyger fel eller att någon svingade sin klubba lite för högt. Det är därför inte ovanligt att se en hockeyspelare utan en tand eller två. Som tur är kan de söka hjälp hos tandläkare och få nya tänder eller laga trasiga.

Förutom huvudskadorna och tandskador kan en hockeyspelare få mer långvariga besvär, framförallt i sina knän, rygg och handleder. De flesta skador uppstår främst vid tacklingar, trots att du har skydd på dig är det viktigt att du ser en läkare efter en hård tackling. Vissa skador kan dessutom smyga sig på dig. Det är viktigast vid huvudskador eftersom du kan ha fått en hjärnskakning.

För att försöka minska risken till skador är det viktigt att du använder skyddsutrustning. Även om du känner dig säker på isen kan skador ske när du minst anar det.