HV71, eller Huskvarna/Vätterstad 1971 vilket är dess fullständiga namn, är en ishockeyklubb som kommer från Jönköpings kommun. HV71 bildades när Husqvarna IF och Vätterstads IF, två mindre klubbar slogs samman. De spelade sin första match samma år, 1971, i oktober mot Nybro IF.

I mitten på 80-talet tog sig klubben till Elitserien där de säsongen 1984/85 tog sig till tredje plats. Trots att de tagit sig relativt lång i serien flera gånger tog det ett antal år innan de lyckades ta sig till finalen. Det var först år 1995 som HV71 lyckades bli svenska mästare. Därefter gick det bättre för klubben. Från och med 2004 och framåt tog de sig SM-finalerna ett antal gånger och lyckades kamma hem ett antal SM-guld och ett SM-silver.

Förutom ett ishockeylag bedrev HV71 även ett damfotbollslag. Damklubben grundades på 1970-talet och de spelade bland annat några säsonger i Division 3. Damklubben deltog dessutom i Dragbåtstävlingen vid Jönköpings marknad där de vann ett par gånger. HV71 damklubb deltog även på ishockeymatcher där de sålde lotter, kaffe och dynor.

Skulle du vara intresserad av att lära dig mer om klubben finns det mycket information hos Wikipedia eller andra sajter på nätet.