Som de flesta av oss redan vet vid det här laget har SHL ställt in sitt slutspel på grund av coronaviruset. Efter en lång säsong av hårt slit och täta matcher för att sätta sig i en bra position inför slutspelet, blir spelare, ledare och supportrar blåsta på konfekten. Ingen vinnare kommer nämligen att utses.

Med tanke på spridningen av coronaviruset är det ett korrekt fattat beslut att ställa in resterande del av säsongen. Mänsklighetens hälsa och minimering av risker är viktigare och större än hockey, men det är samtidigt en enorm frustration bland supportrarna som inte får se hur långt favoritlaget hade kunnat ta sig. Att inget lag kommer åka ur eller gå upp gör att Leksand och Oskarshamn har dragit vinstlotterna, samtidigt som Björklövens och Modos supportrar säkerligen sliter sitt hår för att inte få en ärlig chans att ta sig upp i SHL. Då ska man i alla fall veta att man kan få bra hjälp hos Nordic Hair om håravfallet blir för grovt.

Hur skulle det slutat om säsongen spelats klart?

Det är såklart omöjligt att veta, men fritt fram att spekulera. Det finns aldrig någon garanti, men om man skulle titta bland de lag som kom topp 4 i tabellen och deras möjligheter i ett eventuellt slutspel kan man komma fram till följande:

Luleå

Luleå vann serien i överlägsen stil och hade gått in i slutspelet som storfavorit. Med ett spelsätt som gör att motståndarna inte skapar särskilt många chanser, samtidigt som man har en av seriens bästa målvakter i Joel Lassinantti hade det säkerligen kunnat leda hela vägen. Då man även har en bra bredd bland forwards känns det som att guldet mycket väl hade kunnat hamna i norr.

Färjestad

Färjestad har även de en bred trupp trots att de fick Michael Lindqvist långtidsskadad och Johan Ryno sattes på läktaren. Med poängligavinnaren Marcus Nilsson, Viktor Ejdsell med flera hade Färjestad definitivt kunnat utmana om guldet.

Rögle

Man är inte van att se Rögle så högt upp i tabellen, men denna säsong har de verkligen förtjänat sin plats i toppen trots många skador på nyckelspelare. Den sevärda backen Kodie Curran som kom tvåa i poängligan har säkert satt sitt sista skär på en SHL-rink på ett bra tag. Rögle har i år haft sin starkaste trupp någonsin och om allt hade klaffat hade inget lag velat möta dem i slutspelet.

Skellefteå

Skellefteå hade en riktigt bra form under sista fjärdedelen av säsongen och har giftig spets framåt. Skulle de hamna i samma flow igen skulle det kunna gå långt, men mest troligt hade inte laget haft kapaciteten att få lyfta bucklan.

Tyvärr lär vi aldrig få veta och spekulera kan man göra i evigheter. Istället får vi se fram emot nästa säsong.