Det finns flera tips och tricks på saker som kan hjälpa dig komma igång med sporten. Det allra första du måste göra är att lära dig att åka skridskor. De flesta lär sig ofta grunderna redan i skolan vilket gör att det inte tar särskilt lång tid att påminna sig själv hur man åker. Har du däremot aldrig åkt tidigare kan det ta lite längre tid. Det finns dessutom lektioner du kan ta för att lära dig skridskoåkning.

Känner du dig säker på skridskor och vill börja lära dig sporten kan det vara bra ifall du har läst på om den tidigare. Lär dig vilka regler som gäller, vilka positioner som finns och vad som är tillåtet samt straffbart. Ett bra sätt att lära sig sporten är att besöka en ishockeyklubb eller ett lag som har kunskap om ishockey.

Efter att du känner till allting om sporten rekommenderas det att du börjar träna med all utrustning. Det är lite annorlunda att åka skridskor med alla skydd jämfört med hur det känns utan. Du kan många gånger låna en del utrustning vid ishallar vilket gör att du inte behöver köpa det direkt. Prova först och är det något för dig kan du sedan investera i din egna utrustning.